Site Haritası I İletişim Bilgileri I English
 
 
Kimya
Enerji
Tekstil
Gayrimenkul
Hizmetler
  SEDAŞ A.Ş.
 
AKENERJİ
SEDAŞ
Merkez Ofis : Orhangazi Cad. Trafo Tesisleri PK 160 54100 Sakarya
Telefon : +90 0264 275 10 60
Faks : +90 0264 275 10 48
Web : www.sedas.com
E-Posta : info@sedas.com



SEDAŞ SAKARYA ELEKTİRİK DAĞITIM A.Ş.



28,4 milyar kWh

2009'da Satılan Enerji Miktarı SEDAŞ'ın toplam kurulu gücü 2.750 MVA puant gücü ise 1.475 MW'tır. SEDAŞ'ın 2009 yılı sonu itibariyle müşterilerine sattığı enerji 8,4 milyar kWh'dır.


SEDAŞ; Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan toplam 4 il, 45 ilçe, 109 belde ve 1.473 köyde toplam 3 milyona yakın nüfusa 24 saat kesintisiz enerji dağıtım hizmeti vermektedir.

Sürekli ve kaliteli elektrik hizmeti

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin %100 oranındaki hissesi, blok olarak, satış yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihaleye açılmıştır. İhaleyi, Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu 600 milyon ABD doları tutarında teklifiyle kazanmış ve Şirket 11 Şubat 2009 tarihinde Konsorsiyum’un yönetimine geçmiştir. Şirketin ortaklık yapısında; Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. %45, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş. %27,5, CEZ Group ise %27,5 paya sahiptir.

SEDAŞ; Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan toplam 4 il, 45 ilçe, 109 belde ve 1.473 köyde toplam 3 milyona yakın nüfusa 24 saat kesintisiz enerji dağıtım hizmeti vermektedir. SEDAŞ’ın amacı; elektrik dağıtımı yanında dağıtım tesisleri yapmak, yaptırmak, işletmek ve işlettirmek, elektrik tüketicileriyle bağlantı anlaşması yaparak, perakende satış sözleşmesi kapsamında hizmet vermek, elektrik dağıtımında verimli ve kesintisiz hizmet vermekle ilgili çalışmaları yürütmek, enerjinin tüketim tespitini, tahakkukunu ve tahsilâtını yapmaktır.

SEDAŞ’ın toplam kurulu gücü 2.750 MVA puant gücü ise 1.475 MW’tır. 2009 sonu itibariyle

Şirket’in, 694’ü kendi personeli ve 1.346’sı hizmet alım yoluyla çalışan personel olmak üzere toplam 2.040 çalışanı mevcuttur.SEDAŞ’ın 2009 yılı sonu itibariyle müşterilerine sattığı enerji 8,4 milyar kWh’dır.




2009: Dönüşüm başladı…
SEDAŞ, 2009 yılı içinde uygulamaya koyduğu Dönüşüm Projesi çerçevesinde, markalaşmaya ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına hız vermiştir. Toplam 17,2 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirilerek, organizasyonda ihtiyaç duyulan yeni birimler oluşturulurken, teknik donanıma ve altyapıya yönelik yatırımların yanı sıra tahsilat ve tahakkuk çalışma alanları da iyileştirilerek, yeni tahsilat birimleri açılmıştır.

SEDAŞ, 2009’da elektrik alış ve satış hedefine, tahakkuk ve tahsilat, kayıp kaçak hedeflerine ulaşmıştır. Müşterilerine sunduğu hizmet çeşitliliğini ve kalitesini artırırken, giderlerini de kontrol altında tutmayı başaran SEDAŞ, 2009 yılında olumlu bir finansal performans göstermiştir. 2009 yılı için belirlenen tüm gelir, gider ve kârlılık hedeflerine ulaşılan, başarılı bir yıl geride bırakılmıştır.


2010 ve ötesi: Sektörde örnek bir marka olmak

Hizmet verdiği bölgedeki mevcut dağıtım şebekesinin yapısını ve yatırım gereksinimleri belirleyen SEDAŞ, 2010 yılı için yaklaşık 20 milyon TL tutarında yatırım planlamıştır.